🇹🇷 Sağlık Turizminde Ülke Seçimi: Etkili Stratejiler ve Yaygın Hatalar

Şimdiye kadar onlarla markada gördüğüm sorunlar ve yapılması gerekenleri yazdım.🤝

Yaygın Hatalar

🚀 1) Aceleye Getirilen Kararlar: Rakiplerinin başarısını duyduktan sonra, aynı ülkelerden hasta çekmeye başlamaya karar vermek.

 

💸 2) Reklam Bütçesinin Hızla Tükenmesi: Yeterli planlama yapılmadan yapılan reklam harcamaları, öngörülen bütçenin çok kısa sürede tükenmesine yol açar.

 

🔍 3) Etkisiz Müşteri Takibi: Altyapı ve izleme araçları (örneğin, Meta pixel) olmadan elde edilen trafik, müşteri dönüşlerini sağlamada başarısız olur.

 

 

🎯 4) Dönüşüm ve Segmentasyon Eksiklikleri: Google Ads ve diğer reklam platformlarında gerekli dönüşüm ve hedefleme ayarlarının yapılmaması, ziyaretçileri etkili bir şekilde yeniden hedefleyememeye neden olur.

 

 

 

Yapılması Gerekenler

🧐 1) Pazar ve Rakip Analizi Yapılmalı: İster Google Trends ister Meta Ad Library ve ya Google Ads Transparency’den rakip analizi ile yanaşı, o bölge ile ilgili videolar izlenmeli, tarihine bir bakılmalı, onlarla konuda bilgi sahibi olduktan sonra reklam hazırlanmalı.

 

🔧 2) Sosyal Medya ve Web Sitesi Optimizasyonu: Sosyal medya hesapları ve web siteleri, müşteri etkileşimi ve dönüşüm oranlarını artıracak şekilde optimize edilmelidir. Before-after ve ya müşteri geri dönüşümü videoları paylaşılmalı, eskiden hizmet verilen kişilerle yeniden ilgilendiklerini göstermeleri gerek.

 

📊 3) Kapsamlı Reklam Stratejileri Uygulanmalı: Potansiyel müşterilerle birden fazla kez etkileşime geçecek şekilde etkili reklam stratejileri geliştirilmelidir. İnternet sitesine bir kez gireni, sosyal medyalarda, YouTube’da, ve ya girdiği herhangi bir internet sitesinde izlenmeli ve reklamımız gösterilmeli.

 

 

 

🌍 4) Doğru Ülke ve Reklam Bütçesi Belirlenmeli: Her ülkenin pazar dinamikleri farklı olduğundan, reklam bütçesi ve hedeflenen ülke dikkatle seçilmelidir. Tüm ülkeni değil, Türkiye’ye direk uçuşu olan bölgeler seçilmeli, ve doğru zamanlama olmalı, bayramlarda insanlar kendi köylerine döndüğünde reklam verilmemeli.

 

 

💼 5) CRM Sistemlerinin Kurulması: Etkili müşteri ilişkileri yönetimi için CRM sistemleri kurulmalı ve düzenli olarak güncellenmelidir. Reklam raporları oluşturulmalı, hangi reklamdan gelen leadlerin kötü, orta, iyi olduğu belirlenmeli.

 

 

🎓 6) Satış Personelinin Eğitimi: Satış ekibi, müşteri iletişimi ve dönüşüm teknikleri konusunda eğitilmeli, müşteri ihtiyaçlarına duyarlı hale getirilmelidir. Yani satış elemanı en azından sabahın 9’da işe geldiğinde direk müşteriyi aramamalı, müşterinin nereden olduğuna bakmalı ve o ülkede saatin kaç olduğuna.

 

 

📣 7) Çok Kanallı Reklamlar: Google, YouTube ve sosyal medya platformlarında gerçekleştirilecek reklam kampanyaları ile müşteriler her yerde markayla karşılaşmalı ve bu sayede marka güvenilirliği arttırılmalıdır. En az 5-6 kez markayı farklı yerde görürse ve üzerine satış elemanı tarafından 4-5 kez aranırsa o zaman müşteri dönüşebilir.

 

 

Daha detaylı pazar araştırması ve reklam stratejileri için YouTube videolarımı izleyebilirsiniz.

 

https://youtu.be/PfDcAReFmSs?si=ReO4-oF_PgDQROa8

 

 

 

 

https://youtu.be/XhlOS000F3c?si=0tnVsEQxFJfRvXLM

 

 

 

https://youtu.be/F_oA6qSaOak?si=VANLw5kFq6V_SUQa

 

 

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.